Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

12x fijne uitjes voor kinderen met een visuele beperking

13 november
Niks is lekkerder dan samen met het gezin eropuit te trekken en leuke dingen te doen. Het kan weleens lastig zijn om een geschikt uitje te vinden wat voor heel het gezin leuk is, zeker wanneer één of meerdere van je kinderen slechtzien of blind is. Wij hebben daarom een aantal leuk tips voor je op een rijtje gezet!
Wintersporten, cool!
Is jouw kind dol op skiën en/of snowboarden? Dan moet je bij Il Primo Skiclub zijn! In de schoolvakanties kan je je hier inschrijven voor een cursus, maar het is ook mogelijk om je op te geven voor een losse les. Je kan hier trouwens ook je kinderfeestje vieren. Ook leuk, de NVSV organiseert regelmatig leuke activiteiten voor blinde en slechtziende kinderen door heel het land. Denk bijvoorbeeld aan een les skiën of langlaufen. Goed om te weten: je kunt hier terecht als beginner, maar ook gevorderde kinderen zijn van harte welkom om mee te doen.Lekker op vakantie
Ben je samen met je gezien toe aan een welverdiende vakantie? Landal Greenparks heeft een aantal bungalows die speciaal zijn ingericht en aangepast voor slechtziende en blinde gasten. De huisjes zijn voorzien van een high-tech verlichtingssysteem, felle kleuren en je vindt er luisterboeken en leuke familiespellen met grote letters/braille. Ben je op zoek naar een vakantieoord buiten Nederland? Dan is Casa Ametza misschien wel iets! Dit vakantiecomplex ligt in de buurt van Antwerpen en ze bieden hier leuke arrangementen voor kinderen aan. 

Een échte theaterbeleving
Stichting Komt het Zien! maakt het mogelijk om theatervoorstellingen en evenementen toegankelijk te maken voor kinderen met een visuele beperking. Dit doen zij met hulp van blindentolken en door je voorafgaand aan een voorstelling alvast kennis te laten maken met het decor en de stemmen van de acteurs. Leuk! Showdown
Showdown is een snelle sport die speciaal ontwikkeld is voor kinderen met een visuele beperking en is eigenlijk een mix van tafeltennis en airhockey. Er zijn ongeveer 20 verenigingen door het hele land waar je deze nieuwe sport kan beoefenen. Ook organiseert Stichting Gehandicaptensport Nederland regelmatig leuke toernooien voor jong & oud! 

Dagje museum
Veel musea in Nederland bieden speciale rondleiding aan voor slechtziende en blinde kinderen. Zo hebben het Van Gogh Museum, het Amsterdam Museum en Luchtvaartmuseum Aviodrome interactieve rondleidingen ontwikkeld, waarin voelen, ruiken en luisteren centraal staan. Ook een echte aanrader is de audiotour van het Fries Scheepvaart Museum, waarin je meer te weten over de geschiedenis van de scheepvaart. Deze audiotour is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar! Goalball
Goalball is een leuke balsport, waarbij nadenken, communiceren, schakelen en bewegen centraal staan. Deze sport is bedacht om kinderen met een visuele beperking ook lekker te laten sporten. Neem eens een proefles of doe mee met een leuke clinic om erachter te komen of dit iets voor jou is!

Naar de bioscoop
Ook als je een visuele beperking hebt wil je wel eens naar de bioscoop om een leuke film te kijken. Gelukkig kan dat met de app Earcatch! Het enige wat je hoeft te doen is de app installeren op je smartphone of tablet en de audiodescriptie van de door jou uitgekozen film downloaden. Zo kan iedereen genieten van de leukste kinderfilms!

Tip! Volg ons ook op Facebook.