Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

11x toegankelijke pretparken en dierentuinen voor een dagje weg

29 maart
Veel kids zijn er dol op: een dagje pretpark of dierentuin! Gelukkig zijn steeds meer themaparken rolstoeltoegankelijk en zijn er speciale opties voor bezoekers met een zintuigelijke beperking of autisme. Wil je binnenkort weer een heerlijk dagje weg? Wij zetten 11 leuke pretparken en dierentuinen door heel Nederland op een rijtje!
11x toegankelijke themaparken voor een dagje weg
Themaparken: waan je een dagje in een andere wereld!

Duinrell

Wat een plezier beleef je tijdens je dagje Duinrell in Wassenaar! Erg fijn: Mindervaliden en kinderen met een verstandelijke beperking kunnen gemakkelijk via de invalideningang bij de attracties instappen. Neem jij liever alle tijd om het park goed te verkennen? Duinrell heeft fijne overnachtingsmogelijkheden, waaronder een rolstoeltoegankelijke bungalow! 

Efteling

Echt een dagje in een andere wereld ervaren? Daar is de Efteling, de wereld vol wonderen, de perfecte plek voor! Een heleboel attracties voor jong en oud. Voor echte durfals, maar ook voor de allerkleinsten en vooral voor sprookjesfans is er van alles te beleven. Het attractiepark is rolstoeltoegankelijk en er zijn aparte wachtrijen en andere voorzieningen voor rolstoelgebruikers en bezoekers met een autipas. Vraag wel even de faciliteitenkaart aan via de website! 

TIP: bezoek ook het toegankelijke Speelbos Nest! van de Efteling, met een rolstoelglijbaan, verhoogde zandbakken, en prikkelarme plekken waar kinderen iets meer rust kunnen vinden.

Toverland

Dit attractiepark telt meer dan 30 attracties voor jong en oud, buiten en overdekt. Even bijkomen? Bezoek een vrolijke of spannende voorstelling! Toverland is grotendeels te bezoeken met een rolstoel, of als je een (lichamelijke) beperking hebt. Voor de allerkleinsten is één van de binnenspeeltuintjes ook te bereiken met een rolstoel, zodat zij samen kunnen spelen met hun broertjes of zusjes! 

Toverland

Slagharen


Proef de sfeer van cowboys, saloons, wigwams en haciënda’s bij het pretpark of vakantiepark van Slagharen! Bijna alle attracties hebben een aparte rolstoelingang. Handig: Bij de ingang van de verschillende attracties vind je een overzicht met toegangsbeperkingen, wat ook fijn kan zijn voor kinderen met autisme. Ook de shows bij Slagharen zijn goed bereikbaar! 

Avonturenpark Hellendoorn

Ga op avontuur door Hellendoorn! Stap aan boord en vlieg als een stoere piraat over de wereldzeeën, maak in een boot een rit door de jungle van Hellendoorn in het Jungle Monster. De paden van het attractiepark zijn rolstoeltoegankelijk en er is een speciaal overzicht gemaakt van de toegankelijkheid van de attracties. Handig: voor prikkelgevoelige kinderen is er een prikkelarme plattegrond!

Nederlands Openluchtmuseum

Ben je op zoek naar een bijzonder dagje uit? Maak dan een reis door de geschiedenis in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem! Fijn is dat er een speciale rolstoelroute is en dat de tram door het museum is aangepast voor rolstoelen. Ook zijn de historische gebouwen goed te bereiken per rolstoel. Hulp- en blindengeleidehonden zijn daarnaast welkom in het museum!

Openluchtmuseum

Madurodam 

Struin rond in de smalle straten van Utrecht of wandel langs de grachten van Amsterdam en dat op één dag: het kan bij Madurodam, waar je Nederland in het klein ervaart! Madurodam in Den Haag is rolstoeltoegankelijk, het hele park is vanaf de bovenring via een pad te bereiken. Hulp- en blindengeleidehonden zijn welkom! Heel handig: er is een overzichtsplattegrond van Madurodam beschikbaar in braille. Deze plattegrond kun je bestellen bij de Bibliotheekservice van Passend Lezen. De autipas wordt ook geaccepteerd!


Dierenparken: echte aanraders voor een dagje weg!

Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Wauw, wat zijn er veel mooie dieren in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam! Aziatische olifanten, pinguïns, ijsberen, giraffen, dwergnijlpaarden en nog veel meer diersoorten bewonder je in dit toegankelijke dierenpark. Bekijk je route door het park alvast via de speciale plattegrond met rolstoelvriendelijke paden. Daarnaast heeft Blijdorp voor visueel gehandicapte bezoekers een speciale rondleiding, waarbij het dierenleven zo ‘zichtbaar’ mogelijk gemaakt door gebruik van de tastzin. 

DierenPark Amersfoort

Bezoek de olifantenfamilie van DierenPark Amersfoort, spot leeuwen, neushoorns en zelfs dinossauriërs! Het grootste gedeelte van de dierentuin en het bosrijke park is rolstoeltoegankelijk. Reserveer van tevoren een rolstoel voor €3,- borg. Ook wordt de autipas hier geaccepteerd! Daarnaast zijn honden welkom. Leuk: bekijk hier alvast de olifantenkudde via een livestream!

DierenPark Amersfoort

Burgers' Zoo

Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers' Zoo in Arnhem! Alle paden op het terrein zijn verhard. Ontdek de wereld van de vlinders, zeekoeien, neushoorns, verschillende krabben en nog véél meer diersoorten. Blindegeleidenhonden zijn aangelijnd welkom en er zijn brailleboeken te leen! Ontdek Burgers' Zoo van tevoren alvast online!

Dolfinarium


Dolfijnen nemen je mee op wereldreis tijdens een spetterende show, zeeleeuwen spatten je nat, kolossale walrussen komen je bekijken als je met je neus tegen de glaswand staat en roggen laten zich zelfs door je kietelen! Alle locaties, voorzieningen en voorstellingen kunnen betreden worden met de rolstoel. Op vertoon van je autipas kun je gebruik maken van de regeling voor bezoekers in een rolstoel. 

TIP: Liever naar een rustiger museum of een toegankelijk theater tijdens je dagje weg? Check onze Dagje Weg-pagina!

Of bekijk hier alvast 11x toegankelijke kindermusea in Nederland!
Naar de website